10 C
Sarajevo
19.04.2024

Abbas osudio izraelsku akciju u džamiji Al-Aqsa

Palestinsko predsjedništvo danas je osudilo izraelsku akciju kod džamije Al Aqsa u Jerusalemu, najsvetijem mjestu Islama, upozoravajući na teške posljedice takvih aktivnosti protiv Palestinaca i muslimanskih vjernika u kompleksu džamije Al-Aqsa, a posebno na napade policije na žene i muškarce unutar Kamene kupole.

Predsjedništvo je pozvalo međunarodnu zajednicu da intervenira kako bi spriječila izraelske nasilne akcije i narušavanja dostojanstva muslimanskog svetog mjesta koja provociraju milione muslimana širom svijeta. Posebno su ukazali na konkretan primjer skrnavljenja svetog mjesta od izraelskog policajca koji je u cipelama ušao u prostor za molitvu Bab al-Rahma i prešao u njima preko ćilima za vjernike.

Predsjedništvo navodi da je predsjednik Mahmoud Abbas kontaktirao sve strane, posebno Jordan, da poruče Izraelu da prestane s takvim djelovanjem.

- OGLAS -

Izraelska policija u popodnevnim satima upala je u džamiju Al-Aqsa i vrijeđala vjernike prije nego što ih je prinudila da napuste objekat i zatvorila sve njegove kapije, prenosi palestinska novinska agencija Wafa.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA