7.7 C
Sarajevo
26.04.2024

Ispovijest Djeda Mraza koji je upucan na Ferhadiji u Sarajevu (VIDEO)

„Pucnjava u Sarajevu: Obučen kao Djed Mraz ranio dvije osobe“; „Napadač maskiran u Djeda Mraza pucao po Baščaršiji“; „Haos u Sarajevu – Djeda Mraz puca u ljude“;„Detalji okršaja u Ferhadiji: Gađao ljude u noge iz pištolja“; ovo su samo samo neki od naslova koji su prošle sedmice preplavili bh. portale, nakon što je 15. decembra uvečer u sarajevskoj ulici Ferhadija došlo do pucnjave.

Dvije osobe su zadobile povrede od metaka, a prve informacije govorile su da je muškarac u kostimu Djeda Mraza užurbano hodao ulicom, izvadio pištolj i počeo da puca u pravcu dva muškarca i jedne djevojke. Ubrzo je vijest demantirala policija, saopćivši da je napadač nosio crnu jaknu i crnu kapu.

 

- OGLAS -
 

A, jedan od ranjenih je 29-godišnji bh. fudbaler Mirza Bašić koji se dan poslije oglasio na društvenim mrežama, potvrdivši da nema veze s napadom, nego je i sam žrtva.

– Snimao sam reklamu za jedan modni brend odjeće u Ferhadiji sa kamermanima i cijelom ekipom, gdje sam nosio kostim Djeda Mraza i duksericu modnog brenda. Tu sam, nažalost, spletom okolnosti i ranjen u nogu, jer sam se zadesio u pogrešno vrijeme i na pogrešnom mjestu. Zajedno sa mnom je ozlijeđena i moja prijateljica, i to je jedina i prava istina – objavio je na društvenim mrežama krivo optuženi „Djeda Mraz“ Mirza Bašić kojem je metak završio u nozi.

Zahvalivši se rodbini, prijateljima i poznanicima na pozivima i porukama podrške, istakao je i da svi koji ga poznaju, znaju da je on cijeog života u sportu, profesionalni fudbaler koji više živi i igra van BiH i da nema nikakve veze s kriminalnim radnjama.

– Pojedini mediji označili su me kao učesnika nemilog događaja, da sam od ranije poznat policiji, pa čak i da sam ja bio napadač – „Djed Mraz pucao“, ili, pak, da je pucano na mene s namjerom. Zbog svih tih izmišljotina ukaljali su moje ime i zato ćemo završiti na sudu! Svima ostalima koji su me podržali mogu reći još jednom hvala i čuvajte se u ovom našem lijepom, ali divljem gradu – dodao je Mirza Bašić, koji je je samo za „Azru“ iz bolničke postelje nakon operacije noge dao intervju i detaljno ispričao šta se dogodilo kobne večeri.

S Bašićem smo razgovarali putem društvenih mreža tokom njegovog oporavka na Klinici za ortopediju i očekivao je da kroz nekoliko dana bude pušten na kućno liječenje.

Šta se zaista dogodilo te večeri i kako se trenutno osjećate s obzirom na to da ste u bolnici?

– Te noći sam snimao jedan reklamni spot za modni brend „Identity“ u Ferhadiji. Nažalost,u neposrednoj blizini naše ekipe koja je snimala, između dvije osobe došlo je do okršaja koji je završio tako što se začulo nekoliko pucnjeva, a jedan metak je pogodio i mene u nogu. Metak je bio u nozi, pa su me odmah operisali i izvadili metak. Na svu sreću, kost nije oštećena pa se zato vodi kao lakša tjelesna ozljeda, iako nakon svega to zvuči veoma čudno i blago, s obzirom na to šta sam doživio. Trenutno se oporavljam u bolnici, na Ortopediji, i hvala Bogu sve ide kako treba i nadam se skorom oporavku da mogu nastaviti s treninzima.

Jeste li u tom trenutku paničarili ili ste kroz sve to prošli „mirno“, s obzirom na cijelu situaciju?

– Nisam paničario, samo sam gledao kako da zaustavim krvarenje i smjestim se dok hitna ne dođe. Inače sam u životu smiren i jako dobro se snalazim kad me zadesi neki problem.

Znate li kako je uopće došlo do zbrke u medijima pa su Vas prvobitno etiketirali kao napadača?

– Kada sam malo došao sebi poslije svih dešavanja i kada sam dobio mobitel, pročitao sam nekoliko tih članaka i nisam znao da li da se smijem ili shvatim ozbiljno to što se moje ime stavlja u tako negativan kontekst, koji nema veze s mozgom. Uostalom, svjesni smo šta se sve danas neće napisati zbog jednog klika. Ali sam staloženo to podnio, jer moja porodica i prijatelji znaju dobro ko sam i kakav život živim. Nazvao sam svog advokata i rekao da pošalje opomene pred tužbu pojedinim medijima ukoliko se napisi ne demantuju.

 

Ostatak intervjua pročitajte na portalu crna hronika.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA