10.5 C
Sarajevo
25.04.2024

Bešlić sazvao sastanak o Uborku, pa se nije pojavio

Prvi čovjek Mostara Ljubo Bešlić nije se pojavio na današnjem sastanku, koji je sam zakazao u Gradskoj vijećnici, a kojem su osim njega trebali prisustvovati predstavnici HNK-a u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti Federacije BiH. Sastanak je umjeto Bešlića otvorila njegova glavna savjetnica Radmila Komadina. U znak protesta zbog nedolaska Ljube Bešlića, Vijećnicu su napustili poslanici Lana Prlić, Aner Žuljević i Ahmed Džubur.

Gradonačelnik nije imao hrabrosti doći na sastanak koji je sam sazvao!

– Nažalost, čuvajući dostojanstvo građana koji se mjesecima i po suncu i po kiši bore protiv trovanja svih nas, nismo mogli pristati na činjenicu da državni službenici vode sastanak, za koje jasno znamo kako nemaju mandat u smislu rješenja, koja nam trebaju.

- OGLAS -

Prof.dr. Ahmed Džubur, Lana Prlić i moja malenkost demonstrativno smo napustili sastanak na kojem se gradonačelnik nije imao hrabrosti argumentovano suočiti sa vlastitim lažima. Možda skupi hrabrosti da se pojavi do 25. septembra kada je planirana rasprava na ovu temu u Parlamentu FBiH, poručio je nakon propalog sastanka Aner Žuljević.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA