Nauka i Tehnologija
Nintendo predstavio jeftiniju verziju konzole Switch
#

Nintendo je danas i službeno predstavio novu verziju svoje igraće konzole o kojoj su glasine mjesecima kružile mrežom. Dvije su stvari koje je važno napomenuti vezane za Switch Lite – prvo je to da je to isključivo dlanovna konzola koja se ne može povezati s televizorom kao i originalni Switch, a druga važna stvar jest njezina cijena koja iznosi 199 dolara. Kako je konzola namijenjena igranju u pokretu, njezin je ekran malo manji u odnosu na Switch (5,5 inča u odnosu na 6,2 inča, no uz istu rezoluciju od 720 p) te je osjetno lakša, a kontroleri za igranje joy-con integrirani su u samu konzolu te se ne mogu odvojiti od ekrana.

Također, model Lite dolazi i s izdržljivijom baterijom koja bi trebala trajati između tri i sedam sati igranja. Iskustvo igranja i performanse originalnog Switcha i Switcha Lite identični su, napomenuli su u Nintendu te će se u multiplayer modu moći zajedno igrati vlasnici obaju modela tih konzola (u nekim igrama ipak će postojati određene restrikcije), a vlasnici jeftinije konzole koji žele igrama upravljati pokretom morat će kupiti dodatne kontrolere, što predstavlja novi trošak.

Nintendo Switch Lite na tržištu će se pojaviti 20. septembra po cijeni od 200 dolara te će biti zanimljivo vidjeti kakva će biti potražnja za tim uređajem s obzirom na to da za 100 dolara više korisnici mogu dobiti istu, tj. sličnu konzolu, ali koja se može povezati s TV-om i u Nintendovim igrama uživati na velikom ekranu.

Od predstavljanja konzole Switch u prvom kvartalu 2017. godine, Nintendo je prodao skoro 35 miliona konzola diljem svijeta, a prema riječima Douga Bowsera, predsjednika američkog odjela ove kompanije, s jeftinijim modelom žele "kapitalizirati inicijalni uspjeh" prodaje konzole i korisnicima ponuditi veći izbor pri kupovini konzole. Kada se tome pridoda i novi softver, tj. igre koje su predstavili na nedavnom gamerskom sajmu E3, jasno je zašto u japanskoj kompaniji imaju velika očekivanja od prodaje hardvera i softvera u posljednjem ovogodišnjem kvartalu kada je, uoči praznika, tradicionalno najveća potrošnja.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.