Nauka i Tehnologija
Nova opcija na popularnoj društvenoj mreži: Nije do vašeg mobitela; do Instagrama je! Čak i prije nedavnog pada Facebook servisa na preko šest sati, korisnici Instagrama su s vremena na vrijeme doživljavali različite probleme na ovom popularnom servisu
#

Čak i prije nedavnog pada Facebook servisa na preko šest sati, korisnici Instagrama su s vremena na vrijeme doživljavali različite probleme na ovom popularnom servisu.

Nekada ne rade priče, nekada se ne žele uploadati slike, nekada nema zvuka u videima, a prvo što takvi korisnici pomisle je da je do njihovih telefona. Instagram zato već uvodi novu opciju pomoću koje ćete znati da nije do vašeg telefona.

Trenutno, nova opcija se testira u SAD-u, a zatim će stići i u ostale zemlje gdje se Instagram koristi. Inače, radi se o tome da će korisnici u obavijestima dobiti poruku kada neki dio Instagrama (ili cijeli Instagram servis) padne, odnosno ne bude funkcionirao.

Tako su segmentirali greške na one koje se vežu za priče, objave, IGTV i ostale dijelove Instagrama.

Nova opcija već je aktivna na području SAD-a

Shodno tome, kada idući put padne neki dio ovog servisa ili cijeli servis, kao što je to bilo prije nekoliko dana, imat ćete manje sumnje u vlastite uređaje ili vlastite internet-veze.

Trenutno, nova opcija je funkcionalna u SAD-u te će tako i ostati barem „nekoliko mjeseci“, piše "The Verge".

Također, Instagram je uveo još jednu opciju (također se testira u SAD-u) koja se zove „Status računa“. Ta opcija će pružiti uvid korisnicima u stanje njihovog računa te je li ih neko prijavio i jesu li u opasnosti da im se račun onemogući zbog nedoličnog ponašanja ili drugih prijestupa koje mogu izvršiti.

U ovaj alat, Instagram će nadodati još informacija o tome kako se sadržaj koji korisnici objavljuju distribuira mrežom, što bi trebalo biti posebno korisno za one koji preko Instagrama zarađuju reklamiranjem.

 
Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.