Nauka i Tehnologija
Novo izdanje Androida stiže na odabrane smartfone, provjerite je li i vaš među njima Zasad je Android 11 dostupn tek za manji broj modela pametnih telefona, među kojima su uređaji iz Googleove serije Pixel, kao i pojedini modeli tvrtki OnePlus, Xiaomi, Oppo i Realme
#

Izdanje 11 operativnog sistema Android službeno je objavljeno.

Zasad je dostupno tek za manji broj modela pametnih telefona, među kojima su uređaji iz Googleove serije Pixel, kao i pojedini modeli tvrtki OnePlus, Xiaomi, Oppo i Realme.

Fokus Androida 11 postavljen je na tri segmenta: komunikaciju, kontrolu i privatnost. Tako će, recimo, razgovori u aplikacijama za razmjenu poruka biti prebačeni u zaseban prostor u dijelu za obavijesti, kako bi ih bilo lakše pratiti.

Među novitetima su značajka Bubbles, koja bi trebala olakšati slanje poruka bez zamjene aplikacija, i ugrađena značajka za snimanje zaslona.

Što se kontrole tiče, u Androidu 11 bit će moguće pristupiti svim povezanim pametnim uređajima zadržavanjem pritiska na tipku za uključivanje. Redizajnirali su kontrole za upravljanje medijima i ugradili bežično povezivanje za Android Auto.

Među značajkama vezanim za privatnost tu su jednokratne dozvole, mogućnost automatskog resetiranja dozvola za aplikacije koje niste neko vrijeme koristili, kao i novi moduli za nadogradnje putem trgovine aplikacijama Google Play.

Pojedine značajke bit će dostupne isključivo na smartfonima Pixel 2 i novijima u toj seriji. Među njima su prijedlozi za aplikacije na početnom zaslonu temeljem vaše dnevne rutine i nove mogućnosti pregleda, piše Make Use Of.

Može li vaš uređaj preuzeti i instalirati Android 11? Možete provjeriti ako otvorite redom SettingsSystemSystem Update i kucnete dugme Check for update.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.