Nauka i Tehnologija
Od WhatsAppa sad možete zatražiti više informacija o koronavirusu, evo i kako U suradnji sa Svjetskom zdravstvenom organizacijom popularna aplikacija upogonila je chatbota koji može ponuditi više korisnih informacija o globalnoj pandemiji
#

Svjetska zdravstvena organizacija pokrenula je chatbot kako bi ponudila informacije o širenju pandemije koronavirusa i upozorila na opasnosti vezane uz nju.

Pokrenut ćete ga tako što ćete u WhatsAppu poslati poruku Hi Mr Who na broj +47798931892 ili klikom na ovu poveznicu.

Pomoću chatbota možete doznati više informacija o broju zaraženih, kako se zaštititi i dobiti odgovore na često postavljena pitanja te kako poslati donaciju za borbu protiv koronavirusa.

Ne možete mu, doduše, postavljati pitanja izravno, ali omogućava pristup korisnim informacijama putem slanja brojeva ili emotikona.

 

  

WhatsApp je više puta bio izložen kritikama zbog toga što je poslužio za širenje prijevara, dezinformacija i lažnih vijesti. Pošto koristi enkripciju za zaštitu razgovora od pošiljatelja do primatelja tu se aplikaciju i sadržaj koji biva poslan putem nje ne može aktivno moderirati.

U Facebooku su također pokrenuli Coronavirus Information Center, dostupan u glavnoj aplikaciji te društvene mreže, a i brišu potencijalno opasne dezinformacije o koronavirusu, piše Business Insider.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.