Nauka i Tehnologija
Otac Androida predstavio smartfon kakav nikad dosad nismo vidjeli (VIDEO) Mogući nasljednik Essential Phonea ima dosad neviđeno korisnički interface i omjer stranica
#

Nakon što je predstavio Essential Phone - smartfon vrhunskih specifikacija koji je imao problema sa softverom i u međuvremenu se značajno poboljšao - Andy Rubin kao da je nestao sa scene. Nasljednik prvijenca bio je otkazan, ali čini se kako Rubin i ekipa nisu od njega odustali.

Next Web piše kako rade na novom proizvodu u sklopu projekta GEM. Rubin je prvo tvitnuo nekoliko tajanstvenih fotografija bez da je za njih dao konekst.

Bio je to prvi njegov tvit od odgovora na članak u New York Timesu o navodnom seksualnom zlostavljanju.

Zanimljivo, baš kao i Microsoft prije neki dan, ni Rubin niti Essential nisu upotrijebili riječ 'telefon', već općenitiji naziv 'novi mobilni uređaj'. Ipak, na početnom zaslonu Essentialovog tvita sličica je telefona.

Zasad nije jasno hoće li ovaj uređaj koristiti operativni sustav Android. Rubin je jedan od njegovih tvoraca, pa je teško zamisliti da će mu tek tako okrenuti leđa. Ipak, novo sučelje ne nalikuje bilo kojem dosadašnjem izdanju Androida.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.