11.6 C
Sarajevo
29.03.2024

White o tragediji za cijeli borilački sport: Mnogo nam je žao Khabiba, nećemo ga dirati sada

Početkom jula svijet borilačkog sporta rastužila je vijest da je preminuo otac i trener Khabiba Nurmagomedova – Abdulmanap.

O tome kada će se ruski borac vratiti u oktagon da brani svoj pojas UFC šampiona govorio je prvi čovjek organizacije Dana White.

Abdulmanap Nurmagomedov tokom aprila bolovao je od korona virusa, a preminuo je poslije operacije na srcu.

- OGLAS -

“To je zaista užasno, mnogo nam je žao Khabiba. Znamo koliko je volio oca i koliko su bliski bili”, izjavio je direktor UFC Dana White.

“Nećemo dirati Khabiba, ostavit ćemo ga na miru. Njemu je potrebno vrijeme. On će morati da sredi svoje misli i odluči šta je njegov sljedeći korak. Neko vrijeme nećemo imati kontakt, a onda ćemo smisliti kako ćemo dalje”, rekao je prvi čovjek elitne MMA promocije.

Khabib Nurmagomedov u profesionalnom oktagonu ima skor od 29 pobjeda u 29 mečeva, a nije se borio od septembra 2019. godine kada je posljednji put branio pojas šampiona lake kategorije (do 70 kilograma) protiv Dustina Poiriera.

Nakon toga se trebao boriti sa Tonyjem Fergusonom u maju, a borba njih dvojice je po peti put otkazana, ovaj put zbog korona virusa.

Kao zamjena za Khabiba tada je uskočio Justin Gaethje koji je deklasirao Fergusona, te sada on treba da se bori sa Khabibom za titulu prvaka lake kategorije.

(SCS)

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA