5.5 C
Sarajevo
28.03.2024

Ognjen Vranješ: Platio sam skupo svoje greške

Sada već bivši reprezentativac BiH u nogometu, Ognjen Vranješ, rekao je u izjavi za belgijske medije da je skupo platio sve greške u koracima koje je napravio te kako je svjestan da dešavanja u kojima je igrao glavnu ulogu posljednjih mjeseci nisu bila dobra po njega.

Vranješ je već nekoliko godina na udaru najvatrenijih navijača reprezentacije BiH, popularnih BH Fanaticosa, prvenstveno zbog tetovaže granica Republike Srpske, a iako zbog toga nije imao problem sa selektorima i saigračima, njegov status promijenio se nakon što je uradio tetovažu četničkog vojvode Momčila Đujića i nakon afere sa pjevačicom Jelenom Karleušom.

Pored toga što je izbačen iz reprezentacije, Vranješ ima jako loš status u Anderlechtu, klubu u koji je stigao prije početka tekuće sezone, a on je u izjavi za belgijski HLN rekao da se njegove greške preuveličavaju i da se osjeća kao žrtveni jarac. Također, rekao je da je skupo platio sve greške u koracima koje je napravio, prenosi Klix.ba. 

- OGLAS -

“Uzet ćemo primjer Karima Benzeme koji je također bio uključen u razne kontroverze, no i dalje je glavni igrač Real Madrida, a tako velik klub ne može se porediti s Anderlechtom. U suštini, želim reći da se moje greške preuveličavaju zbog čega se osjećam kao žrtveni jarac. To je nepravedno, skupo sam platio sve greške u koracima koje sam napravio. Samokritičan sam i znam da ono što se dešavalo posljednjih mjeseci nije bilo dobro za mene”, kazao je Vranješ za HLN.

Što se tiče etikete “lošeg momka”, Vranješ je rekao da mu takve stvari ne smetaju jer se ne želi baviti time šta neko misli o njemu.

“Nemam problem sa slikom ‘lošeg momka’ koja se stvorila o meni. Možda ja to i jesam, svako ima pravo na svoje mišljenje i ja to ne mogu promijeniti, a ne želim se previše baviti onim što neko misli o meni”, kazao je Vranješ.

Vranješ je za reprezentaciju BiH debitovao 2010. godine, a ukupno je nastupio 39 puta u dresu Zmajeva. Posljednji meč za Anderlecht odigrao je još 22. decembra 2018. godine u porazu od Mouscrona rezultatom 3:1, a susret protiv Austrije u Beču sredinom novembra prošle godine ujedno mu je i posljednji u dresu nacionalnog tima.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA