Nauka i Tehnologija
Razvijaju novu aplikaciju za razmjenu poruka za Instagram Čini se da je Threads pokušaj spajanja najboljih opcija Instagrama i Snapchata pod isti krov
#

Facebook navodno radi na samostalnoj aplikaciji za razmjenu poruka za Instagram.

Verge je izvijestio da se čini da aplikacija koja će se zvati Threads imitira mnoge od najpopularnijih Snapchat funkcija. Nova aplikacija dizajnirana je za upotrebu sa vašom "listom bliskih prijatelja" na Instagramu i omogućiće korisnicima da razmjenjuju informacije poput lokacije, brzine putovanja i trajanja baterije. Korisnici će na Instagramu imati i kompletan paket kreativnih alata, uključujući tekstualne, foto i video poruke.

Gigant društvenih mreža neko vrijeme se borio da stvori novu samostalnu aplikaciju za razmjenu poruka za Instagram. Odustali su od samostalne aplikacije Instagram Direct (još u beta verziji) u maju.

Čini se da je Threads pokušaj spajanja najboljih opcija Instagrama i Snapchata pod isti krov. Kao i Snapchat, Threads će vam omogućiti da automatski šaljete ažuriranja na cjelokupnu listu prijatelja. Popularnost dijeljenja lokacije na društvenim mrežama imala je svoje uspone i padove - ali čini se da se ponovo vraća. Snapchat je početkom ove godine predstavio Snap Map, novu funkciju koja omogućava korisnicima da vide gdje su njihovi prijatelji.

Da Threads ne bi prerano i neslavno završio poput Instagram Direct-a, vjerovatno bi trebalo da bude više od aplikacije za razmjenu poruka. Različite nove funkcije i stari favoriti - zajedno sa pristupom odabranom spisku bliskih prijatelja - mogli bi da daju aplikaciji Threads ključ koji je potreban za uspjeh, prenosi PC Press.FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.