Nauka i Tehnologija
Sarajlija hakovao profile pa ucjenjivao oštećene Uprava kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske podnijela je Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka izvještaj protiv osobe A.Z. iz Sarajeva zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična djela neovlašćeni pristup
#

Uprava kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske podnijela je Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka izvještaj protiv osobe A.Z. iz Sarajeva zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična djela neovlašćeni pristup zaštićenom kompjuteru, kompjuterskoj mreži, telekomunikacionoj mreži i elektronskoj obradi podataka i ucjena.

"Mijenjajući pristupne šifre, preuzimao je njihove profile, gdje bi prilikom pronalaska eksplicitnih fotografija ucjenjivao oštećene, odnosno tražio da mu se putem Western Uniona uplate određeni novčani iznos, kako navedene fotografije ne bi objavljivao", rekli su iz MUP-a, prenosi Srna.

Načelnik Odjeljenje za odnose sa javnošću MUP-a RS Mirna Miljanović izjavila je da se A.Z. sumnjiči da je ova krivična djela izvršio na način što je preko fishing linkova neovlašteno pristupao Facebook i Instagram profilima oštećenih.

FENA prenosi da se radi o Adisu Zahiroviću.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.