Nauka i Tehnologija
Signal birate za dopisivanje? Stiže nova opcija po uzoru na Instagram! Signalov "novitet" još je jedan dobar primjer postupnog homogeniziranja društvenih mreža...
#

Signal, poznata aplikacija za enkriptirano dopisivanje i pozive u najnovijoj testnoj verziji isprobava Storiese inspirirane Instagramom.

Signal je 5. oktobra svoje planove za Storiese objavio u sklopu izvještaja o beta testiranju. Priče, kao i na Instagramu, nestaju nakon 24 sata. Mogu se dijeliti sa svim kontaktima u Signalu, listom odabranih prijatelja ili bilo kojom od vaših grupa unutar aplikacije. Korisnici u trenutnoj verziji bete mogu isključiti opciju, no time će onemogućiti i gledanje tuđih privremenih objava. Kao i poslane poruke unutar Signala, značajka Stories će biti enkriptirana na obje strane, napominje Mashable.

Signalov "novitet" još je jedan dobar primjer postupnog homogeniziranja društvenih mreža te početak kraja specijaliziranih društvenih aplikacija na čija mjesta zasjedaju višenamjenske platforme.

Instagramove kratke priče inspirirane Snapchatovim odbacivim objavama Metinu su platformu pretvorile u sinonim za Storiese upućene bliskim prijateljima i javnosti. To su opcije koje su vrlo brzo nakon dolaska posudili Twitter i TikTok. Instagram se u međuvremenu sve više pretvara u platformu koja podsjeća na TikTok i BeReal, nastojeći zagrabiti čim veći interes mladih korisnika. Uz sve veći broj korisnika, očito je da sličnu stvar pokušava napraviti i Signal.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.