Nauka i Tehnologija
Sony bi uskoro mogao predstaviti najnoviju Xperiju Prema svemu sudeći, nova iteracija popularnog flagshipa iz Sonyjeve radionice premijeru bi mogla doživjeti prije nego što se itko nadao
#

Prema najnovijim glasinama, uskoro bismo mogli vidjeti nasljednika Sonyjeve Xperije 1 - i to uoči ovogodišnjeg sajma IFA koji se održava u Berlinu od 6. do 11. rujna. Da stvari budu još bolje, šuška se o točnom datumu i satu predstavljanja koji je navodno zakazan za jedan dan od službenog otvaranja i to 5.septembra  u 13 sati. Informacije stižu iz Xperia Bloga(koji je referirao na 9to5Google) koji je objavio i nekoliko neslužbenih fotografija uređaja.

  
 
 Tim rečeno, ako se na slikama zbilja nalazi Xperia 2, jedna stvar je sigurna - bit će ju lako razaznati od ostalih Sonyjevih uređaja. Kao i jeftiniji Sony Xperia 10, ovaj smartfon će imati 21:9 omjer ekrana te će izgledati izduženo i tanko - skoro savršeno za gledanje filmova.

Uređaj koji je moguće vidjeti na objavljenim renderima istog je kroja, premda je vidljivo da mu se sustav stražnjih kamera prebacio na lijevu stranu uređaja. Sve ostalo, uključujući slušalicu, raspored fizičkih tipki i konačno - senzora za otisak prsta smješteni su na desnom rubu ekrana.

Sony je, piše The Verge, jako poznat po sporim dizajnerskim intervencijama, čemu svjedočie i neslužbene slike. Što se unutrašnjosti smartfona tiče, teško je predvidjeti što se nalazi u Xperiji 2, s obzirom da Xperia 1 već ima Snapdragon 855 procesor, s time da Sony nije baš sklon dizajniranju svojih uređaja prema ukusima mobilnih gejmera koji čeznu za konfiguracijama s ugrađenim Snapdragonom 855 Plus. Ukoliko se Sony odluči za implementiranje prikaza sa većom brzinom osvježenja ekrana kao što smo susreli kod OnePlusa 7 Pro i Razer Phonea 2, situacija bi mogla postati zanimljivom.

 FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.