Nauka i Tehnologija
Sony je najavio DualSense PlayStation 5 kontroler Sony je najavio novi kontroler PlayStation 5, nazvan DualSense i predstavio karakterističnu crno-belu šemu boja za proizvod, sa značajnim odstupanjem od onog što je Sony uradio sa poslednjih nekoliko generacija PlayStation-a.
# Agencija

Sony je najavio novi kontroler PlayStation 5, nazvan DualSense i predstavio karakterističnu crno-belu šemu boja za proizvod, sa značajnim odstupanjem od onog što je Sony uradio sa poslednjih nekoliko generacija PlayStation-a.

Novi dizajn je zakrivljeniji od prethodnih iteracija PlayStation 5 kontrolera, sa izrazito drugačijom shemom boja.

Dugme „Deljenje“ je uklonjeno - zamenjeno je dugmetom „Kreiraj“, ali nije sasvim jasno šta još uvek stvara dugme „Kreiraj“.

Nove konzole uključuju i haptičke povratne informacije i adaptivne okidače u L2 i R2, „tako da zaista možete osetiti napetost svojih akcija, kao kad crtate luk radi pucanja strele“, saopštila je kompanija.

Tu je i ugrađeni niz mikrofona, očigledna razlika u boji dvobojne šeme boja, a svetlosna traka sada se nalazi sa strane dodirne table, a ne direktno na konzoli.

DualSense se puni preko USB-C sa priključkom na vrhu kontrolera.

Takođe se čini da se na prednjoj strani kontrolera ispod logotipa nalazi dugme za isključivanje mikrofona. Patentni dokumenti koji su procurili u novembru izgleda da tačno opisuju uređaj.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.