Nauka i Tehnologija
Što je bilo džaba, bilo je: Google od danas uvodi veliku promjenu u vezi s načinom pohrane fotografija Kako bi korisnicima olakšao tu promjenu, Google je na svom blogu objavio nekoliko uputa.
#

Google je godinama svim korisnicima usluge Google Photo omogućavao neograničenu besplatnu pohranu komprimiranih fotografija visokog kvaliteta (dakle, ne fotografija izborne veličine), no kako su najavili krajem prošle godine, danas na snagu stupa velika promjena u vezi s načinom pohrane fotografija.

Google, naime, ukida tu mogućnost neograničene pohrane te će svaka fotografija i videozapis koji postavite na ovaj servis, zauzimati ograničeni prostor za pohranu koji dijele Gmail, Disk i fotografije.

Besplatni prostor koji je dostupan svim korisnicima je 15 GB, ali kako to mnogima nije dovoljno, dostupne su i pretplatničke opcije u sklopu servisa Google One pa ko želi, može kupiti dodatnih od 100 GB do čak 10 TB prostora za pohranu podataka.

Kako bi korisnicima olakšao tu promjenu, Google je na svom blogu objavio nekoliko uputa.

Prva se odnosi na sve korisnike koji na Googleu već imaju gomilu pohranjenih fotografija čija ukupna veličina premašuje 15 GB te oni nemaju razloga za zabrinutost, jer će pohrana tih fotografija i dalje ostati besplatna i one neće zauzimati taj prostor besplatnih 15 GB. No, sve fotografije i videozapise koji se od danas pohrane na Googleovom servisu za fotografije, zauzimat će taj prostor. Jednom kada pohrana dosegne ograničenje, korisnici će morati kupiti dodatni prostor ili će se trebati odlučiti za neke alternativne servise, poput OneDrivea, Dropboxa i druge. Naravno, i na tim je servisima za pohranu veće količine podataka potrebno plaćati pretplatu.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.