7 C
Sarajevo
25.04.2024

Završni radovi na rekonstrukciji dijela saobraćajnice i mosta u Nahorevskoj ulici

Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić zajedno sa saradnicima obišao je gradilište u Nahorevskoj ulici gdje su u toku završni radovi na rekonstrukciji dijela saobraćajnice i izgradnji dijela mosta u neposrednoj blizini Javne ustanove „Psihijatrijska bolnica Kantona Sarajevo“ u Jagomiru.

Projekat finansira Općina Centar u iznosu od oko 250.000 KM, za radove je angažovana građevinska firma „Bosman“, dok je za nadzor zadužena firma „Energoinvest“ d.d Sarajevo.

Prema idejnom i glavnom projektu koje je uradila firma „Design&QC“ izgrađena je armirano-betonska konstrukcija mosta, armirano-betonski potporni zid visine 1,75 i dužine 15 metara, te je sanirana jedna strana zida uz Koševski potok. Nova saobraćajnica je široka od 5,5 do 6 metara, sa novom pješačkom stazom dužine 33 metra i širine od 1,5 metar. Duž mosta je postavljena nova čelična zaštitna ograda koja će povećati sigurnost učesnika u saobraćaju.

- OGLAS -

Načelnik Ajnadžić je ovom prilikom upoznat da je najveće prolongiranje radova izazvalo izmještanje portirnice u krugu bolnice kao i postojećih komunalnih instalacija, gdje su radnici firme „Sarajevogas“ pokazali najveću ažurnost i prvi izmjestili instalacije, nakon čega su izmješteni kablovi telekomunikacija i elektro mreže. Izvršeno je i mašinsko prokopavanje 120 metara nove trase za polaganje kanalizacionih cijevi.

Načelnik Ajnadžić je ovom prilikom pohvalio kooperativnost uprave Psihijatrijske bolnice koji su dali dio zemljišta za proširenje saobraćajnice kao i mještaninu ovog dijela Nahoreva koji je svoju privatnu imovinu ustupio za dobrobit zajednice.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA