Nauka i Tehnologija
"Tesla" želi da Britaniju snabdijeva električnom energijom Američka kompanija "Tesla", poznata po proizvodnji električnih automobila, podnijela je prijavu tijelu zaduženom za tržište gasa i električne energije u Velikoj Britaniji u namjeri da u toj zemlji postane licencirani snabdjevač električnom energijom.
# Agencija

Američka kompanija "Tesla", poznata po proizvodnji električnih automobila, podnijela je prijavu tijelu zaduženom za tržište gasa i električne energije u Velikoj Britaniji u namjeri da u toj zemlji postane licencirani snabdjevač električnom energijom.

Kako navodi "Sky News" prijava je podnijeta u utorak i potpisao ju je Evan Rice, "Teslin" direktor prodaje za proizvode u sektoru energetike, a kompanija nije dala zvanično obrazloženje ovog poslovnog poteza.

Međutim, odranije se zna da "Tesla" takođe proizvodi litijumsko-jonske akumulatore, solarne panele i solarni crep.

"Teslini" pogoni za proizvodnju električnih automobila u Sjedinjenim Američkim Državama trenutno ne rade zbog restriktivnih mjera uvedenih radi sprječavanja širenja korona virusa, a generalni direktor kompanije, milijarder Elon Musk, ove sedmice je te mjere nazvao fašističkim, kao i ozbiljnim rizikom u poslovnom smislu.

 
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.