Nauka i Tehnologija
Testiran leteći auto, pogledajte video Startup Bellwether Industries, sa sjedištem u Londonu, objavio je video prvog leta svog prototipa letećeg automobila Volar
#

Objavljen je video testiranja letećeg automobila. Startup Bellwether Industries, sa sjedištem u Londonu, objavio je video prvog leta svog prototipa letećeg automobila Volar. Tvrtka kaže da vjeruje da je neizbježno da će ljudi putovati letećim automobilima u sljedećih deset godina.

Britanska tvrtka nije otkrila mnogo u pogledu specifikacija kada je u pitanju prikazani smanjeni model, kodnog naziva "antilopa". Međutim, prošli mjesec je objavljeno da je Bellwether proveo najmanje osam prototipnih letnih testova i da tvrtka namjerava svoj eVTOL zrakoplov na tržište izbaciti kao privatno vozilo do 2028. godine.

 

"Visine do oko 1000 metara, brzina preko 200 km/h"

Britanska tvrtka kaže da će njen model Volar moći krstariti na visinama od oko tisuću metara postižući brzinu od 217 km/h. Očekuje se da će baterija trajati otprilike 90 minuta, što je slično letećim taksi-modelima u izradi, kao što je Liliumov eVTOL zrakoplov.

Još uvijek je potrebno puno posla na Bellwetherovom prototipu, pa čak i leteće taksi-tvrtke kao što je Volocopter i dalje moraju raditi na dobivanju certifikata za let prije nego što mogu pripremiti svoje usluge za planirani datum lansiranja 2023. godine.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.