Nauka i Tehnologija
Tvrtke za kibernetičku sigurnost i internet infrastrukturu su solidno izdržali navale tijekom pandemije koronavirusa Informatička sigurnost i tehnologije vezane uz ubrzanje dostavljanja cloud i sadržaja nisu patili tijekom pandemije koronavirusa već su samo dodatno ojačali. Dokaz je to da se neki sektori jednostavno moraju uzdići u trenucima kriza, zato što se bez
# Deposit Photos

Informatička sigurnost i tehnologije vezane uz ubrzanje dostavljanja cloud i sadržaja nisu patili tijekom pandemije koronavirusa već su samo dodatno ojačali. Dokaz je to da se neki sektori jednostavno moraju uzdići u trenucima kriza, zato što se bez njih ne može.

Pa su tako Akamai i FireEye imali više posla nego ikad zahvaljujući sve češćim hakerskim napadima na razne organizacije, koje su potom tražile zaštitu pa ulagale više u nju nego prije. Juniper Networks je također poslovao više nego dobro, iako prihodi na kraju nisu bili na razinama "predpandemijskih prognoza". Svejedno, prognoze tijekom pandemije nudile su slabije rezultate od onih koji su na kraju ostvareni. No, okrenimo se konkretnije trima kompanijama koje daju jednu donekle pozitivnu sliku pandemije...

Akamai je zabilježio rast od 26 posto na godišnjoj razini u području sigurnosti u cloudu, ili 240 milijuna američkih dolara više, tijekom prvog kvartala u odnosu na onaj iz 2019. Ukupno, prihodi tijekom prva tri mjeseca ove godine za Akamai bili su na 764 milijuna dolara, što je osam posto bolji rezultat nego u isto vrijeme lani. S tim da je neto profit iznosio 123 milijuna dolara. Prognoze su bile da će se ostvariti prihodi od 749,8 milijuna dolara.

FireEye je ostvario sedam posto rasta na godišnjoj razini, odnosno, 225 milijuna dolara prihoda. Svakako, veći dobitak je činjenica da se na dionici izgubili dva centa, iako je Wall Street prognozirao da će biti riječ o četiri centa. A najveći dobitak bila je činjenica da FireEye ima 54 posto prihoda zahvaljujući pretplatnicima njegovih usluga. Istovremeno, loša je vijest da će FireEye otpustiti šest posto zaposlenih.

Što se tiče Juniper Networksa, prihodi su mu bili na 998 milijuna dolara, što je na razini iz prošle godine. Negativno je što su na Wall Streetu prognozirali da će prihodi biti 1,01 milijardu dolara. Naravno, prije pandemije, što znači da tih 13 milijuna dolara i nije toliko strašno.

 
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.