12.7 C
Sarajevo
24.04.2024

NK Jedinstvo: Migranti su naši igrači i navijači

Kako se navodi u saopćenju, Krajišnici su otvorili svoje kapije i raširili ruke za nevoljnike, a među njima i NK Jedinstvo, koje je otvorilo svoja vrata i ponudilo migrantima da utjehu, nadu i sreću pronađu navijajući, trenirajući i igrajući za njihov klub od najmlađih uzrasta omladinske škole do A tima.

Takav odnos prema migrantima prepoznat je i bit će nagrađen, budući da će vlada Velike Britanije posredstvom Međunarodne organizacije za migracije (IOM) i u saradnji s Gradom Bihaćem finansirati rekonstrukciju svlačionica i krova na stadionu Nogometnog kluba Jedinstvo, u šta će biti uloženo više od 200.000 KM.

 

- OGLAS -

„To je izuzetno značajan projekt za nas, s obzirom na to da dobivamo potpuno nove svlačionice po UEFA–inim standardima, a sanirat ćemo i krov na velikoj tribini. Radovi su u toku i planirano je da se sve završi do kraja ovog mjeseca“ – rekao je predsjednik Nogometnog kluba Jedinstvo Aldin Kulenović.

 

Prema dosadašnjim izjavama predstavnika Međunarodne organizacije za migracije (IOM), to je još jedan u nizu projekata kojima se saniraju eventualne posljedice migracijskog procesa, odnosno neki način zahvale lokalnom stanovništvu koje je prihvatilo ljude u nevolji.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA