Tehnologija
Velike najave iz Huaweija
Još je ostalo malo više od dva tjedna do predstavljanja novog flagshipa iz Huaweija, koji bi, kako kažu iz te kompanije, trebao donijeti nešto što još nismo vidjeli na telefonima.
Iza Huaweija je velika godina tijekom koje su prestigli Apple i postali druga najveća mobilna kompanija na svijetu, a njihov top-model Mate 20 Pro proglašen je najboljim pametnim telefonom prošle godine.
#

Kineska kompanija sada se priprema za lansiranje novog flagship modela te će u Parizu za malo više od dva tjedna predstaviti pametne telefone iz serije P30.

Očekujemo tri modela – klasični P30, P30 Pro i P30 lite, a zahvaljujući glasinama i nekim informacijama iz samog Huaweija, znamo da kineska kompanija, ali i potencijalni korisnici imaju velika očekivanja od nadolazećih uređaja. Tako je nedavno Clement Wong, potpredsjednik marketinga globalnih proizvoda najavio da će P30 Pro donijeti "nešto što još nitko nije napravio do sada". Naravno, nije rekao o čemu je riječ i to je prepustio našoj mašti, no prema glasinama s mreže, ta se najava odnosi na kamere i vjerojatno će biti riječ novom sustavu leća koje će biti smještene unutar kućišta poput periskopa i omogućit će deseterostruki optički zoom.

Još jedan detalj vezan uz nadolazeći telefon koji je namjerno procurio iz Huaweija jest i podatak o 4 kamere koje bi model P30 Pro trebao imati. Naime, izvršni direktor kompanije Richard Yu prošlog mjeseca na Weibu objavio je fotografiju Mjeseca na kojoj se nalazi oznaka koja, iako je dio teksta izbrisan, otkriva da P30 Pro dolazi s četiri kamere s optikom Leica.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.