Nauka i Tehnologija
WhatsApp će uskoro dobiti oglase/reklame, kaže Facebook Plan za uvođenje oglasa u društvenu mrežu / chat aplikaciju WhatsApp je već dugo prisutan u obliku glasnina, no, kako sada stvari stoje, odluka je sada donešena.
# Agencija

Plan za uvođenje oglasa u društvenu mrežu / chat aplikaciju WhatsApp je već dugo prisutan u obliku glasnina, no, kako sada stvari stoje, odluka je sada donešena.


Facebook planira, kako je naveo, da pomoću oglasa “iskustvo korisnika što više moguće personalizira”. Kako bi to postigli, upotrijebit će, među ostalima, i korisničke informacije koje se nalaze na ostalim društvenih mreža koje u svom vlasništvu ima ovaj tehnološki div. Drugim riječima, Facebook će koristiti informacije o vama sa Facebooka, Instagrama i WhatsAppa kako bi kreirali personalizirani profila koji će se potom koristiti za prikazivanje relevantnijih oglasa.

Nije poznato kako bi se to točno trebalo odvijati, ali pretpostavlja se da s obzirom na to kako Facebook već ima pristup velikom broju podataka svojih korisnika, to ne bi trebalo predstavljati problem.

Kada Facebook oglase uvede i na WhatsApp platformu, bit će zanimljivo vidjeti koliko će to utjecati na ergonomiju ove mreže i da li će to “otjerati” korisnike na druge chat aplikacije.

(racunalo.com)

 

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.