Nauka i Tehnologija
WhatsApp predstavio nove opcije u cilju veće privatnosti korisnika Aplikacija WhatsApp objavila je nove funkcije koje će korisnicima obezbjediti veću privatnost korišćenja i djelovanja na ovoj platformi.
#

Korisnici će moći nečujno napuštati grupne razgovore, kontrolirati ko može vdjeti njihov status na mreži, tj. vidljivost, te blokirati snimak ekrana u režimu slanja fotografija koje se prikazuju samo jednom.

Izvršni direktor Meta kompanije Marc Zuckerbeg rekao je da će ove novine pomoći da poruke na WhatsAppu budu "privatne i bezbjedne kao licem u lice".

Popularna aplikacija trenutno obavještava članove grupnog razgovora kada neko napusti razgovor, što će se novim opcijama koje uvodi WhatsApp promijeniti.

Od sada će moći otići bez obavještavanja svih ostalih korisnika grupnog razgovora, već samo administratora grupe.

Šef proizvoda Ami Vora rekao je da je to dio fokusa platforme na "izgradnju karakteristika proizvoda koje osnažuju ljude da imaju veću kontrolu i privatnost nad svojim porukama".

"Nijedan drugi globalni servis za razmjenu poruka na ovom nivou ne pruža ovaj nivo sigurnosti za poruke svojih korisnika, medije, glasovne poruke, video pozive i sigurnosne kopije ćaskanja."

Korisnici će također ubuduće imati opciju da status aktivnosti na mreži dozvole samo određenim kontaktima - ili nikome - da vide kada su aktivni na platformi, čime će se opcije statusa na mreži uskladiti s postavkama "zadnji put viđen".

Ove je samo jedna u nizu od novina koje je WhatsApp ove godine uveo za svoje korisnike.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.