7.7 C
Sarajevo
26.04.2024

Dodik: Kad sam vidio Kosovo, ja sam otišao i vratio se kad su nestali iz vidika

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izrazio je očekivanje da će njegov boravak u Bjelorusiji unaprijediti ekonomsku saradnju s Bosnom i Hercegovinom.

On je kazao kako je tokom susreta, koje je imao u Minsku, dogovoreno da se na jesen razgovara o novim mogućim sastancima, ukoliko bude interesa domaćih poslovnih ljudi.

Dodik je sinoć u Minsku prisustvovao otvaranju Evropskih sportskih igara, gdje je demonstrativno, nakratko, napustio svečanu ložu u trenutku kada je ispred nje defilovala ekipa sportista sa Kosova, jer, kako je ocijenio, kosovskim sportistima tamo nije bilo mjesto.

- OGLAS -

Čim su kosovski sportisti završili sa defileom, Dodik se vratio na svoje mjesto i u tome, kako je rekao, ne vidi ništa sporno.

– Kad sam vidio da izlazi Kosovo, ja sam ustao i otišao iz lože. Kad su oni prošli i nestali iz vidika, ponovo sam se vratio – objasnio je Dodik.

On je naveo kako je pozdravio reprezentaciju BiH kada je naišla, te da je i u trenutku kada je naišla reprezentacija Srbije ustao i pozdravio, što smatra sasvim normalnim.

Dodik je kazao i kako razumije potez predsjednika Srbije Aleksandra Vučića koji nije prisustvovao ceremoniji svečanog otvaranja zbog učešća ekipe Kosova.

 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA