Tehnologija
Xiaomi u januaru predstavlja smartphone sa kamerom od 48 MP Lin Bin, predsjednik Xiaomia, je na Weibo računu objavio sliku kojom najavljuje novi smartfon sa senzorom kamere od 48 MP.

Predsjednik Xiaomi kompanije često ima praksu objavljivati informacije koje korisnike smartfona zainteresiraju. Tako je sada novom objavom na Weibo računu otkrio kako Xiaomi radi na smartfonu s kamerom senzora od 48 MP. Ono što je dodatno zanimljivo je što je objavio i kada bi se taj uređaj trebao pojaviti, a to bi trebalo biti već u januaru. Iako slika ne otkriva puno, vidljivo je stakleno kućište, integrirana tipka za volumen zvuka te vertikalno postavljena kamera ispod koje se nalazi bljeskalica. Nije isključivo da se radi o novom flagshipu ove kompanije, a očekuje se da će povrh tog senzora kamere, imati još barem jedan. Iako je Xiaomi potvrdio kako će koristiti svježe predstavljeni Snapdragon 855 procesor već od januara naredne godine, teško je vjerovati da će se unutar ovog uređaja nalaziti isti.

Rast Xiaomija u posljednjih godina je zbilja velik, prvenstveno zbog toga što u svoje uređaje implementiraju ono što kupca zaintrigira, a kamera sa 48 MP je zasigurno jedna od takvih stvari i veselimo se premijeri tog smartfona.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.