Nauka i Tehnologija
YouTube Go odlazi u historiju YouTube Go pokrenut je 2016. za tržišta u razvoju kao lagana alternativa običnoj aplikaciji, ali će nestati u augustu, objavila je platforma na svojim forumima zajednice.
#

YouTube Go pokrenut je 2016. za tržišta u razvoju kao lagana alternativa običnoj aplikaciji, ali će nestati u augustu, objavila je platforma na svojim forumima zajednice.

Videoplatforma savjetovala je korisnicima „lite“ aplikacije da se prebace na običnu YouTube aplikaciju na svom Androidu ili jednostavno posjete YouTube.com u pregledniku.

Kada je YouTube Go predstavljen prije pet godina, nije imao mogućnost da korisnici komentiraju, postavljaju i stvaraju sadržaj ili uopće koriste Dark Mode. Međutim, sve ove opcije postale su sastavni dio videoplatforme i zbog toga će aplikacija nestati, dakle razlike između „lite“ i prave aplikacije su gotovo nestale.

Najava je također potvrdila da je došlo do poboljšanja u pogledu performansi, posebno na low-end uređajima, a obična YouTube aplikacija više neće toliko opterećivati vezu, tj. smanjit će potrošnju podataka. U pripremi su još neke dodatne kontrole za smanjenje potrošnje podataka, što će cijeniti svi oni koji uživaju u YouTubeu, a nemaju neograničeni paket interneta

Treba spomenuti i tržište pametnih telefona koje se drastično razvilo u posljednjih pet godina. Proizvođači lansiraju uređaje s više RAM-a i prostora za pohranu, boljom procesorskom snagom i upravljanjem baterijom, a sve to pomaže redovitim aplikacijama da rade glatko bez većih problema.

Kako se uređaji razvijaju, tako se razvijaju i aplikacije. Samo se sjetite prije par godina smo bili zadovoljni sa svega par mogućnosti po aplikaciji, a sada gotovo svaka aplikacija od društvenih mreža do YouTubea posjeduje ogroman broj mogućnosti od postavljanja fotografija, preko različitih tipova videa i priča. 

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.