Tehnologija
YouTube uvodi opciju za provjeravanje činjenica YouTube je dodao platformu za provjeravanje činjenica, koja će se pojavljivati svaki put kada korisnici pretražuju kontroverzne teme.
#

Tekstualna polja pojavljivaće se u vrhu rezultata pretraživanja i nudiće informacije koje dolaze od pouzdanih partnera, a kako bi se sprječavalo širenje dezinformacija.

 Novitet će se prvo pojaviti u Indiji, na hindi i engleskom jeziku, te nakon toga stći će  i do korisnika u ostatku svijeta.

 Opcija se neće odnositi na pojedinačne sadržaje, jer bi za to bilo potrebno više resursa i ljudske radne snage, već će važiti za grupe kontroverznih tema u okviru kojih se obično dijele pogrešne informacije.

 Tekstovi koji nude činjenice morat će prvo proći niz provjera da bi stigli do rezultata pretraživanja, i da bi korisnicima ponudili izvore tačnih informacija vezanih za  teme oko kojih se često spekuliše.

 YouTube u  poslednjih nekoliko godina je napravio niz izmjena, a kao dio borbe protiv video sadržaja koji šire lažne vijesti, te kreatora čije kontroverzne aktivnosti doprinose globalnom neznanju, piše PC Press.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.