9 C
Sarajevo
24.04.2024

Kolinda: Pomilovat ću Huanita, pogledajte reakciju Huanitove majke (VIDEO)

Iz Ureda Kolinde danas je medijima poslano priopćenje u kojem se komentira mogućnost da će da ga pomiluje Huanita Luksetića.

“Njegovo zdravstveno stanje je nemjerljivo važan element cijelog slučaja”

“Predsjednica Republike Hrvatske upoznata je sa slučajem Huanita Luksetića te smatra kako je njegovo zdravstveno stanje nemjerljivo važan element cijelog slučaja”, navodi se u saopćenju poslanom iz Ureda predsjednice.

- OGLAS -

“Predsjednica Republike Hrvatske ne može automatski pomilovati g. Luksetića, već on ili njegov pravni zastupnik moraju podnijeti molbu za pomilovanje preko Ministarstva pravosuđa, koje dostavlja izvješće Predsjednici Republike Hrvatske”, zaključuje se u priopćenju.

Huanito Luksetić je krajem 2017. godine na riječkom Općinskom sudu nepravomoćno osuđen na dvije godine bezuvjetnog zatvora zbog ilegalne proizvodnje kanabisa i držanja marihuane radi prodaje.

Index.hr se nakon sramotne presude uputio u Rijeku. Gdje su razgovarali s njegovom majkom i prvi joj saopštili vijest da je predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović objavila da će ga pomilovati.

“Kada sam otvorila presudu, kada sam vidjela što piše – pitala sam se jesu li ti ljudi ikada bili bolesni. Huanito se samo borio za svoje zdravlje, sam je radio ulje, sam je uzima, nije nikome dao, nikome nije prodao… Je li se netko pojavio da kaže meni je Huanito prodao, meni je Huanito poklonio”, kazala je za Index njegova majka.

“Ima li moj sin pravo na život? Umjesto da su mu dali da sadi pet biljaka za sebe, da si pomogne. Lijeka nema… Što moj sin mora umrijeti da bi druge godine legalizirali marihuanu?”, ogorčena je njegova majka.

“Moj sin ne može izdržati u zatvoru. Kako ne razumijete kakva je to bolest? Pitanje je bi li on uopće stigao u zatvor. Ni neurolozi ne shvaćaju što se tu sve događa. Zato Huanito ne smije u zatvor. Ja ću se boriti, Huanito se ne može boriti. On više nema snage, on je klonuo”, kaže majka za Index.

 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA