Nauka i Tehnologija
Zoom nastavlja sa nadogradnjom i dodavanjem novih opcija za korisnike Zoom se ponovno prometnuo iznad konkurencije zahvaljujući inovativnosti i originalnosti, ali i vrhunskim stručnjacima koji tu platformu za videokonferencijske pozive čine toliko popularnom. I kvalitetnom!
# Zoom

Zoom se ponovno prometnuo iznad konkurencije zahvaljujući inovativnosti i originalnosti, ali i vrhunskim stručnjacima koji tu platformu za videokonferencijske pozive čine toliko popularnom. I kvalitetnom!

Naime, najnoviji detalj koji se može pronaći u Zoomu jest tekstualno arhiviranje video poziva. Dakle, sve što sudionici pričaju, odmah se u realnom vremenu bilježi kao tekst. Tako nešto Zoom je postigao uz Otter.ai, uslugu za transkripciju. Umjetna inteligencija iza tog alata toliko je precizna i napredna da prema označenim sudionicima automatski zna tko što priča.

Tako nešto iznimno je korisno tijekom sastanaka te raznih poslovnih videopoziva, na način da se odmah u realnom vremenu podcrtava što je najbitnije, da se priprema izvještaj za kolege, klijente, korisnike ili medije... Postoji cijeli niz mogućnosti koje se uz korištenje ove napredne umjetne inteligencije može postići.

A za Zoom je najbitnije da ponovno ima prevagu nad konkurencijom, koja posljednjih tjedana konstantno pokušava iskopirati njegove značajke. Pa su tako Microsoft za Teams i Google za Meet povećali broj korisnika koji se istovremeno mogu vidjeti na ekranu prilikom videopoziva te uz to sve češće uvrštavaju mogućnosti uređivanja samih prozora za razgovor, kako bi djelovali zanimljivije. Ukratko, velikani rade sve što i inače, asimiliraju ideje manjih konkurenata pa se nadaju da će to što su veliki i popularni u konačnici presuditi.

Ipak, čini se da u ovom slučaju to neće proći, prvenstveno jer Zoom ima 300 milijuna aktivnih korisnika te očito jako dobro njegovi lideri prepoznaju kako se postaviti na tržištu u ovoj situaciji, s kojom su profitirali. Sigurno razmišljaju par koraka unaprijed, što je integracija Ottera itekako potvrdila.

Također, treba znati da i konkurencija ima slične alate, no nisu toliko dobri i napredni. Samim time, usluga nije besplatna. Potrebno je pretplatiti se na Otter paket, potom i na Zoom. Postoji ih više pa im cijene, kao i ono što nude, variraju...

 (ictbusiness.info)

 
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.