Nauka i Tehnologija
Apple ipak radi na tehnologiji koja omogućava međusobno punjenje baterija Uprkos neuspjelom eksperimentu AirPower s početka 2019. kompanija Apple navodno i dalje radi na kreiranju punjača za više uređaja za svoje proizvode.
#

Prema najnovijem izvještaju objavljenom na Bloombergu, Apple razvija punjač za više uređaja, kao i tehnologiju bežičnog punjenja na kratkim i velikim udaljenostima za svoju ideju budućnosti u kojoj svi glavni uređaji, kako se navodi, „mogu da se međusobno pune“.

Ovo nije prvi put da Bloomberg izvještava o Appleovom radu na razvoju rješenja za induktivno punjenje većeg broja uređaja. Još u junu na njihovim stranicama objavljeno je da Apple razvija induktivnu podlogu za punjenje više uređaja kao svojevrsni „spiritualnini uspjeh“ neuspjelog eksperimenta AirPower.

U najnovijem izdanju Bloombergovog Power On biltena, Mark Gurman piše da Apple i dalje radi na ovom punjaču za više uređaja. Ovo bi se razlikovalo od postojećeg MagSafe Duo modela, koji zapravo samo predstavlja punjače za iPhone i Apple Watch spojene u jedan uređaj. 

Apple takođe nastavlja da radi na rješenjima za bežično punjenje na kratkim i velikim udaljenostima, navodi Gurman. Ova vrsta tehnologije je zaista bežično punjenje, za razliku od aktuelne tehnologije induktivnog „bežičnog“ punjenja koja je danas dostupna.

Osim toga, Gurman ističe da vjeruje da Apple „smišlja budućnost“ u kojoj svaki od njegovih glavnih proizvoda može da obezbijedi energiju za funkcionisanje drugog. Na primjer, iPhone bi na kraju mogao da napuni AirPods ili Apple Watch.

„Mislim da Apple i dalje radi na nekoj vrsti punjača za više uređaja koji namjerava da objavi. Postoji razlog zašto je planirao da takav uređaj lansira 2017. Takođe vjerujem da Apple radi na uređajima za bežično punjenje na kratkim i velikim rastojanjima i da zamišlja budućnost u kojoj svi glavni Appleovi uređaji mogu da se međusobno pune. Zamislite iPad koji puni iPhone, a zatim taj iPhone koji puni AirPods ili Apple Watch“, napisao je Gurman.

Takozvano obrnuto bežično punjenje za iPhone je ono o čemu se pričalo godinama, ali se na kraju nije ostvarilo. U teoriji, ovo bi omogućilo korisnicima da stave AirPods ili Apple Watch na poleđinu svog iPhonea kako bi ih punili u pokretu.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.