Tehnologija
Bizaran slučaj: Spava u krevetu sa posmrtnim ostacima svoje supruge (FOTO+VIDEO) Vijetnamac Le Van nije mogao nikako da se pomiri sa smrti svoje supruge pa je iskopao njene posmrtne ostatke, zapečatio ih u gipsanu skulpturu i tako spava sa njom u krevet poslednjih 16 godina.

 

Ova bizarna, šokantna priča na "svjetlost" dana izašla je 2009. godine ali tek sad ovih dana ponovo je postala aktuelna kada su počeli da pišu strani zapadni mediji...

Priča vijetnamca Le Vana je zaista šokantna i bizarna. Većina ljudi je misli da je to prevara. Na kraju, teško je vjerovati da bi neko mogao da iskopa ostatke supružnika sa groblja, vrati ih kući i prespava u istom krevetu sa njom.

Ipak, i toga ima u svijetu Le Van spava poslednjih 16 godina sa posmrtnim otacima svoje pokojne supruge ,uprkos protivljenju rodbine i sugrađana, kako on kaže ne planira da je vrati u grob.


Vijtnamac Van i njegova supruga vjenčali su se 1975. Jedva da su se poznavali, a kamoli dijelili romantična osjećanja, ali njihovi roditelji su svoju zajednicu uredili od malih nogu, a ubrzo nakon što se Van vratio iz vojske te su vjenčali.

Kako su se upoznali, novopečeni bračni par ubrzo se zaljubio i živio srećno. Imali su sedmoro djece i vodili su štedljiv, ali miran život, sve dok jednog dana 2003. kada je gospodin Van, koji je radio, dobio vijest da je njegova žena iznenada umrla.Hitno je došao kući, ali jedva je uspio i da vidi svega par minuta pre nego što je sahranjena.

U početku, Le Van provodio većinu svog vremena, noću i danju, na groblju, spavajući na grobu svoje žene, ali nakon nekoliko meseci počeo je da se brine zbog lošeg vremena i kiše. Odlučio je da je najbolji način da ostane blizu svoje pokojne supruge da iskopa tunel do njenog groba, kako bi mogao da spava pored nje.

Kada su za ovo saznala njegova djeca.  zabranila su mu da više provodi noći na groblju. Međutim, nije mogao da podnese pomisao da zauvijek ostavi svoju ženu.

Jedne noći, Le Van je odlučio da ako ne može spavati na groblju, sa sobom će dovesti ostatke svoje žene. Prvo joj je iskopao kosti i stavio ih u kesu u blizini groblja. Zatim je počeo da pravi šuplju statuu u obliku svoje žene, od gipsa, cementa, ljepila i peska, i stavljajući tu posmrtne ostatke svoje žene. Zatim je stavio šuplju statuu na krevet i legao pored nje.

Kada su Le Vanova djeca saznala za ono što je uradio, bila su bijesna i tražila su da vrati tijelo njihove majke na posljednje počivalište, ali on je odbio rekavši da ne može dalje bez nje. Komšije nisu posjećivale njegovu kuću godinama nakon što su saznali da je vratio kosti svoje žene, a neki su čak alarmirali vlasti, optužujući Le Van-a za širenje bolesti.

Policija ga je pokušala ubijediti da više puta vrati telo svoje žene na groblje, ali tvrdoglavi se muškarac odustao, pa su na kraju odustali.

On i dan danas uprkos svemu spava sa ostacima pokojne žene, te statuu čisti, šminka svaki dan i mijenja odjeću , stvari koje nikad nije radio dok je njegova žena bila živa.

Pogledajte kako Le Van živi sa statuom svoje supruge:

 
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.