Nauka i Tehnologija
Eto novog sklopivog mobitela iz Samsunga, ovog puta u obliku školjke Zasad nije poznato kad bi mogao u prodaju, pa čak ni da li će do toga ikada doći. U Samsungu tek kažu kako istražuju nove oblike mobitela
#

Tokom konferencije Samsung Developer južnokorejski proizvođač predstavio je novi uređaj koji se sklapa poput starih mobitela u obliku školjke.

Sličan model navodno bi trebala tokom idućeg mjeseca predstaviti i Motorola, u sklopu svoje serije Razr.

Pošto se sklapa okomito umjesto vodoravno, ovakav uređaj može zadržati veličinu, oblik i omjer stranica više nalik sadašnjim pametnim telefonima, zbog čega bi ga trebalo biti lakše koristiti, naročito za gledanje filmova i drugih video sadržaja. Kad ga sklopite zauzimat će manje prostora

Samsung je pokazao i na nekoliko novih značajki novog smartfona. Primjerice, bit će moguće sklopiti ga napola kako bi dobili stalak za kameru tijekom streaminga. Uz to, zbog manjeg zaslona od onog u modelu Galaxy Fold mogao bi biti i jeftiniji.

Zasad nije poznato kad bi mogao u prodaju, pa čak ni da li će do toga ikada doći. U Samsungu tek kažu kako istražuju nove oblike mobitela.

Ipak, pošto je školjkasti uređaj predstavljen tijekom konferencije namijenjene razvojnim programerima, za očekivati je kako neće od njega tek tako odustati. Ne bi bilo neobično kad bi bio dostupan za godinu ili dvije, piše Next Web.

 

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.