Nauka i Tehnologija
Google Play uređaje zasipa fantomskim softverskim nadogradnjama? Na sve veći broj uređaja Androidom stižu 'prazne' softverske nadogradnje. U Googleu zasad o tome šute. Događa li se to i vama?
# Agencija

Na sve veći broj uređaja Androidom stižu 'prazne' softverske nadogradnje. U Googleu zasad o tome šute. Događa li se to i vama?

Zadnjih mjesec i nešto dana nešto se čudno događa s Googleovom trgovinom aplikacijama Play.

Na sve veći broj uređaja s operativnim sustavom Android stižu deseci softverskih nadogradnji bez veličine datoteke i broja koji bi označio promjenu verzije, a po instalaciji nema vidljivih promjena u načinu na koji osvježene aplikacije funkcioniraju.

Zašto Play osvježava aplikacije kojima to, čini se, uopće nije potrebno?

Fantomske nadogradnje ili nadogradnje duhovi, kako su u međuvremenu nazvane, uglavnom pogađaju Googleove aplikacije, iako su zabilježene iznimke od tog pravila.

Prva izvješća o ovoj neobičnoj pojavi ukazala su na to da, ako bi korisnici uklonili sličicu za Play sa zaslona Recent apps i potom ponovno otvorili tu aplikaciju, pojavio bi se popis novih aplikacija s nepostojećom nadogradnjom.

Da stvar bude zanimljivija, rasprava o ovoj temi na forumu Pixel Phone Help zaključana je nakon jednog jedinog odgovora. Od Googlea još nije stiglo objašnjenje zašto se ovo događa, piše Android Police.

 

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.