Nauka i Tehnologija
Imate Android smartfon? Ovaj trik mogao bi vam dobro doći Opcija kojom ćete konačno utišati hrpu podsjetnika i poziva zove se 'Do Not Disturb' i ključni je dio svih Android uređaja. Evo kako je možete urediti i aktivirati
#

Ako želite privremeno isključiti notifikacije i alarme na Androidu, sve što trebate je uključiti Do Not Disturb. Što je način rada Do Not Disturb? Postavka Do Not Disturb omogućava deaktiviranje svih notifikacija i poziva odjednom na određeno vrijeme.

Do Not Disturb je moguće namjestiti da se automatski aktivira svaki dan u unaprijed definirano vrijeme da se aktivira ručno kad god vama to odgovara.

Kako aktivirati Do Not Disturb?

Otiđite u Settings > Sound. Skrolajte do Do Not Disturb otvorite ga - ako ne možete naći ovu postavku, pokušajte ju naći tražilicom. Na osnovnim postavkama DND blokira gotovo sve obavijesti osim alarma i poziva vaših omiljenih kontakata. Ako vam to odgovara, pritisnite Turn on now. Naravno, to nije sve - funkciju je moguće detaljnije podesiti.

Postoji nekoliko unaprijed postavljenih modova rada među kojima možete odabrati onaj koji vam najbolje odgovara ili napraviti svoj vlastiti. Mod Sleeping se aktivira tijekom cijelog tjedna u vrijeme kad idete spavati te se isključuje kada se aktivira budilica ili u vrijeme jutra koje postavite. Slično funkcionira Driving - mod koji se uključuje dok ste na događaju koje ste unijeli u Google Kalendar.

Svoj posebno uređeni mod Do Not Disturba stvarate pomoću pritiska na + pri dnu i biranjem na čemu ćete temeljiti aktivaciju (događanje ili termin), kao i druge značajke koje vam odgovaraju.

Podešavanje ograničenja

Na početnoj stranici načina rada Do Not Disturb. Birajte Restrict Notifications (Notifications u ranijim izdanjima Androida) i birajte hoće li vaš smartfon samo utišati notifikacije ili će utišati i ukloniti i njihovu vizualnu komponentu. Postoji i stranica See All Exceptions, na kojoj možete odrediti kako će Do Not Disturb upravljati SMS-om, pozivima i alarmima.

Do Not Disturb u Quick Settingsima

Kako ubaciti Do Not Disturb u Quick Settings? Ništa lakše! Za početak povucite panel s obavijestima prema dolje dva puta i birajte sličicu olovke. Povucite pločicu Do Not Disturb na panel i potom birajte tipku za korak nazad.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.