Nauka i Tehnologija
Indija pokrenula igricu kako bi naučili građane da poštuju mjere protiv COVID-19 Vlasti u Indiji su pokrenule igricu s ciljem da povećaju svijest građana da se primjereno ponašaju u okolnostima pandemije COVID-19.
# Pixabay

Vlasti u Indiji su pokrenule igricu s ciljem da povećaju svijest građana da se primjereno ponašaju u okolnostima pandemije COVID-19.

Harsh Vardhan, ministar zdravlja, pokrenuo je kasno u četvrtak interaktivnu igricu, prvu takve vrste, pod nazivom “Corona Fighters“ koja svojim sadržajem poziva građane da poštuju mjere u borbi protiv COVID-19.

“Igrica predstavlja novi i izuzetno kreativan način da ljude naučite pravilima i ponašanju u borbu protiv pandemije COVID-19”, kazao je Vardhan.

Istakao je da je igrica osmišljena na način da utječe na poteze igrača u stvarnom svijetu, podsjetivši ih da trebaju poduzeti mjere predostrožnosti kako bi izbjegli infekciju.

“Ovo je, uz dva promotivna videa, vrlo jednostavno dizajniran i ugodan medij kojim prenosite ozbiljnu poruku široj javnosti. Dok ne dobijemo vakcinu u borbi protiv COVID-19, ponašanje protiv bolesti poslužiće kao moćna socijalna vakcina”, kazao je Vardhan.

U Indiji je od početka pandemije broj zaraženih dostigao preko 2,9 miliona, od kojih je preminulo 54.849.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.