1.6 C
Sarajevo
19.04.2024

Ramiz Salkić: Banja Luka nikad nije, niti će biti srpski grad

Tvakve izjave, kako je naglasio, nanose štetu svim građanima i nisu u interesu mira i progresa građana Banje Luke, ali i svih drugih građana entiteta i države Bosne i Hercegovine.

Podsjetio je da je Banja Luka bosanskohercegovački šeher opjevan u pjesmama i kao takvu je doživljavaju i u srcima nose svi građani Banje Luke i Bosne i Hercegovine.

-To je tako bilo i tako će ostati i to neće uspjeti promjeniti nacionalistička i seperatistička politika Milorada Dodika, kao što nije uspjela promjeniti ni agresivna politika ratnog zločinca Radovana Karađića koji je vodio pobunjene bosanske Srbe i kao takav je osuđen za genocid nad Muslimanima – Bošnjacima u zaštićenoj zoni UN Srebrenica – naveo je Salkić.

- OGLAS -

Banja Luka nikad nije, niti će, dodaje, biti srpski grad, a još manje na nju polaže pravo Aleksandar Vučić, „koji je bio sudionik agresije na Bosnu i Hercegovinu“. -Ona je bila i ostaje grad svih onih koji je vole, a ne onih koji je svojataju za sebe i šire mržnju prema drugima – kazao je Salkić.

Banja Luka i Bosna i Hercegovina preživili su, kaže, mnoge kroz historiju koji su pokušavali dijeliti Bosnu i Hecegovinu, pa će preživjeti i ove najnovije nasrtaje Milorada Dodika.

-Posljedice koje ostavlja seperatistička i antimirnodopska politika Mlorada Dodika vidljive su pred stranim konzulatima u Banjoj Luci svakoga dana jer građani odlaze ne želeći da žive u društvu neizvjesnosti i svakodnevnog straha od mogućih sukoba koje produkuje aktuelna vlast u entitetu predvođena Miloradom Dodikom.

Zbog svega ovoga, a u interesu mira i stabilnosti te u interesu svih građana Bosne i Hercegovine i regiona krajnje je vrijeme da se zaustavi huškačka politika koja ugrožava mir a koju predvodi Milorad Dodik- kazao je potpredsjednik bh. entiteta RS Ramiz Salkić.

 
- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA