Tehnologija
iPhone 12 bi mogao imati 'World Facing' 3D kameru Ovih dana nije rijetkost da viđamo telefone se ToF (time-of-flight) kamerama
# Agencija

Ovih dana nije rijetkost da viđamo telefone se ToF (time-of-flight) kamerama. Sada, prema novim izvještajima, izvori bliski Apple-u sugerišu da će kompanija predstaviti novu "world facing" 3D kameru na bar jednom od svojih iPhone modela iz naredne generacije.

Prema izvještaju Fast Company, Apple na ovom rješenju radi već nekoliko godina, a kompanija će izgleda ove godine biti spremna da ga objavi. Izvještaj upozorava da bi Apple mogao i otkazati planove, ali u ovom trenutku postoje planovi da 3D kamera bude dio iPhone 2020 dizajna.

Ova 3D kamera će imati laser, senzor i softver koji su dizajnirani da bolje vide svijet preko objektiva. Laser će pomoći kod mjerenja distance između telefona i objekta ispred njega, što će poboljšati iskustvo uvećane realnosti kod aplikacija.

Apple ne krije da je zainteresovan za razvoj na polju uvećane realnosti, a neke glasine sugerišu da kompanija sprema i kacigu za uvećanu realnost koja bi se mogla pojaviti kasnije tokom godine.

 

(N.N)

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.