5 C
Sarajevo
25.04.2024

Ronaldo: U Seriji A je najteže napadačima, prioritet je odbrana

Ronaldo je na kraju prošle sezone napustio Real Madrid i prešao u Juventus, a povratnik na trenersko mjesto u kraljevski klub Zinedine Zidane nije želio odbaciti mogućnost i da se Portugalac vrati na Santiago Bernabeu. No, on je sretan u Italiji te mu Španija ne nedostaje.

“Sretan sam što sam u Italiji koja ima konkurentnu ligu. Imao sam dobra iskustva dosad, osjećam se dobro i smatram da sam se prilagodio na italijansku ligu u kojoj je teško igrati. Mislim da je najteže napadačima, to je kvalitetna liga, kvalitetnija nego što sam očekivao. Sreta sam, moja porodica je također sretna, sve je pozitivno i dobro smo se uklopili. Moja porodica voli Italiju iako je ovdje stil života drugačiji, zemlja je drugačija, govori se drugim jezikom, ali smo se adaptirali dobro. Živim daleko od kuće od 11 godine, tako da nemam problema s prilagođavanjem. Otišao sam u Englesku kao osamnaestogodišnjak, u Madrid sam stigao s 25 godina, a u Torino s 33. Ne nedostaju mi Španija i Portugal. Ostavio sam mnogo prijatelja iza sebe, veliki klub koji mi je dao ljubav, navijače, prijatelja. Međutim, ne nedostaje mi zemlja, isto imam i ovdje i nije mi teško”, izjavio je Ronaldo, prenosi Klix.

Tridesetčetverogodišnji nogometaš je postigao 21 pogodak otkako je stigao u Juventus prošlog ljeta.

- OGLAS -

“Teže je postizati golove u Seriji A nego u La Ligi koja je otvorenija. Timovi više rizikuju u Španiji, dok je ovdje prioritet odbrana, a potom napad. U Španiji to nije slučaj, igra je uvijek otvorenija. Igrao sam i u Engleskoj pet godina, ali i dalje smatram da je najteže pogađati u Italiji”, završio je Ronaldo.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA