Nauka i Tehnologija
Japanski milijarder traži saputnicu za odlazak na Mjesec - U oglasu se navodi kako zainteresirane djevojke trebaju biti slobodne, starije od 20 godina, pozitivne i zainteresirane za putovanje u svemir
# Agencija

 Japanski milijarder Yusaku Maezawa traži djevojku koju će povesti na planirani put na Mjesec, prenosi Anadolu Agency (AA).

Maezawa bi 2023. godine raketom kompanije SpaceX trebao odletjeti na Mjesec, a BBC javlja da je na internetu objavio oglas u kojem navodi da na putovanje želi ići s "posebnom djevojkom" te poziva zainteresirane djevojke da se prijave.

U oglasu se navodi kako zainteresirane djevojke trebaju biti slobodne, starije od 20 godina, pozitivne i zainteresirane za putovanje u svemir.

Nakon što je nedavno prekinuo vezu s 27-godišnjom glumicom Ayame Goriki, 44-godišnji Maezawa bi novu saputnicu za turističku posjetu na Mjesecu trebao izabrati krajem marta ove godine.

Japanski biznismen i kolekcionar Maezawa početkom ove godine je na Twitteru objavio kako će nasumičnim izborom stotinu pratilaca nagraditi sa ukupno sto miliona jena (912.000 dolara).

Njegovo bogatstvo se procjenjuje na tri milijarde dolara.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.