Tehnologija
Kompanija Elona Muska završila prvi dio neviđenog projekta, pogledajte kako je probijen tunel... Kompanija za bušenje tunela koju je osnovao Elon Musk, The Boring Company, ljetos je i službeno dobila ugovor za bušenje dvaju komercijalnih tunela u Las Vegasu
#

Kompanija za bušenje tunela koju je osnovao Elon Musk, The Boring Company, ljetos je i službeno dobila ugovor za bušenje dvaju komercijalnih tunela u Las Vegasu

Vrijednost ugovora je 48,6 miliona američkih dolara, što obuhvaća dizajn i izradu tunela i autonomnih električnih kapsula koja će njime prevoziti putnike.

The Boring Company planira izgraditi i stanice, liftove, ulaze i izlaze, rasvjetu tunela, video nadzor, kontrolnu sobu i sve sigurnosne sustave potrebne za neometano kretanje ljudi tom podzemnom željeznicom. Njezine će se stanice nalaziti na krajevima Las Vegas Convention Centera, olakšavajući tako transport putnika s jednog kraja sajmenog prostora na drugi.

Iz ove kompanije i organizacije Las Vegas Convention and Visitors Authority koja brine o projektu i sajmovima na toj lokaciji sada je objavljeno kako je prva faza kopanja tunela dovršena. Prvi od dva planirana tunela probijen je 13. februara.

Tunel se nalazi na dubini od 12 metara i dug je oko 1,6 kilometara. Nakon ovoga slijedi bušenje još jednoga, otprilike iste dužine, te instalacija svih sistema potrebnih za prijevoz putnika. Otvorenje bi trebala biti za manje od godine dana.

 

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.