Nauka i Tehnologija
Kompanija Facebook namjerava promijeniti ime, bit će otkriveno naredne sedmice Direktor Facebooka Mark Zuckerberg planira govoriti o kompaniji na godišnjoj konferenciji "Connect" 28. oktobra
#

Kompanija Facebook namjerava promijeniti svoje ime, javljaju svjetski mediji.

Facebook je pod pritiskom regulatornih tijela i zakonodavaca zbog svoje poslovne prakse te namjerava promijeniti svoje ime koje će biti poznato naredne sedmice, tvrde pouzdani izvori.

Ovaj potez će flagship aplikaciju pozicionirati kao jedan od brojnih proizvoda u sklopu matične kompanije koja kontroliše Instagram i WhatsApp. Google je usvojio takvu strukturu kada se reorganizirao u holding kompaniju pod nazivom "Alphabet" 2015. godine.

Direktor Facebooka Mark Zuckerberg planira govoriti o kompaniji na godišnjoj konferenciji "Connect" 28. oktobra, ali bi detalji mogli biti ranije otkriveni. Promjena imena je signal da tehnološki gigant želi biti poznat ne samo po društvenim mrežama i problemima koje ima.

Facebook već ima više od 10.000 uposlenika koji razvijaju AR naočale za koje Zuckerberg vjeruje da će biti popularne kao i mobiteli. On je u julu ove godine rekao da će Facebook napraviti tranziciju tako da ga ljudi ne vide primarno kao društvenu mrežu.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.