11.6 C
Sarajevo
29.03.2024

Lejla Tanović šesta na UCI C1 utrci u Španiji

Najbolja bosanskohercegovačka biciklistkinja Lejla Tanović i takmičarka profesionalnog Brujula Bike Racing Teama osvojila je šesto mjesto na XCO Chelva utrci održanoj u Španiji.

Utrka je bila UCI C1 kategorije te je ovim plasmanom naša takmičarka upisala novih 18 UCI bodova za svjetsku ranking listu i olimpijsku ranking normu.

Na jednoj od najjačih utrka u Španiji pobjedu je odnijela Annie Last reprezentativka Velike Britanije i prošlogodišnja pobjednica svjetskog kupa u Lenzerheidu. Nakon veoma dobrog starta Tanović se smjestila na sedmu poziciju da bi dva kruga prije kraja preuzela šestu poziciju koju je čuvala sve do cilja.

- OGLAS -

– Znali smo da će start utrke biti veoma bitan tako da smo se za njega posebno pripremili a to se pokazalo veoma korisnim s obzirom da je nakon starta usljedio tehnički dio staze na kojem se radi većeg broja takmičara može stvoriti gužva. Tokom čitave utrke sam se osjećala jako te sam na usponima vozila svoj tempo i ostvarivala prednost. Izuzetno sam sretna rezultatom i formom ovako rano u sezoni ali i osvojenim UCI bodovima – rekla je Lejla Tanović.

Nakon utrke u Španiji našu takmičarku očekuje posljednji blok treninga pred početak glavonog dijela sezone koji starta krajem marta, dok je prvi svjetski kup očekuje sredinom maja mjeseca.

– Veoma sam zadovoljan rezultatom ali očekivali smo dobar plasman s obzirom da se Lejla nalazi u dobroj formi te da je staza u Chelvi bila tehnički zahtjevna na usponima i spustevima što njoj zasigurno odgovara. Osim velikog broja UCI bodova koje smo prikupili ovi rezultati će biti sjajna motivacija pred novi blok treninga na kojima ćemo se pripremiti za glavni dio sezone – rekao je selektor MTB reprezentacije Amar Njemčević.  

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA