Nauka i Tehnologija
Microsoft našao iznenađujućeg partnera za kupovinu TikToka Ekipa iz Redmonda tvrdi da uz novog partnera sada ima najveću priliku za kupnju kineskog video servisa.
# Agencija

Kada je prije nekoliko tjedana objavio da je zainteresiran za akviziciju TikToka, globalno popularnog kineskog servisa za video poruke koji se već duže vrijeme nalazi na listi za odstrjel administracije Donalda Trumpa, Microsoft je rekao da će tražiti partnere u drugim američkim tvrtkama, koje će biti zainteresirane za otkup manjinskog dijela udjela.

Kako se čini, partner se pojavio i to ni manje ni više nego Walmart, američka multinacionalna maloprodajna korporacija koja upravlja lancem hipermarketa, robnih kuća i prodavaonica prehrambenih proizvoda.

Walmart je potvrdio da je ušao u partnerstvo s Microsoftom u vezi pregovora za otkup TikToka, no nije objavio nikakve detalje o tome u kojoj se fazi pregovori nalaze.

Glasnogovornik Walmarta je izjavio da bi mu ulazak u vlasništvo TikToka zajedno s Microsoftom, donio puno koristi zbog oglašivačkih potencijala koje donosi kineski video servis, posebice na novim tržištima, dok bi istovremeno time bili zadovoljni korisnici TikToka (njih milijardu - op.a.), a time bi se zadovoljilo i "regulatore" u SAD-u (čitaj Trumpa).

Mada je Microsoft najavio da će detalje oko preuzimanja TikToka objaviti sredinom septembra, mnogi analitičari vjeruju da bismo objavu o akviziciji mogli dobiti nešto ranije, možda već tijekom iduće sedmice.

Za sada nije poznato kako s pregovorima stoje drugi zainteresirani kupci poput Twittera i Oraclea.

Kako će poznati svjetski trgovački lanac izvući korist za sebe iz TikToka tek trebamo saznati.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.