3.8 C
Sarajevo
19.04.2024

Obilježena druga godišnjica rada Centra za zdravo starenje općina Centar i Stari Grad

Ovaj Centar, kojeg su zajednički osnovale i otvorile dvije susjedne općine, Centar i Stari Grad, danas je proslavio drugu godišnjicu od otvaranja.

Sanela Ferhatović, koordinatorica Centra poželjela je dobrodošlicu prisutnim i zahvalila se načelniku Općine Centar dr. Nedžadu Ajnadžiću za podršku koju im pruža.

– Hvala vam što ste došli da proslavimo naš rođendan. Za dvije godine rada Centra postigli smo mnogo lijepih stvari, imamo puno sekcija, druženja i novih članova, objasnila je Ferhatović.

- OGLAS -

U Centru za zdravo starenje općina Centar i Stari Grad do sada je upisano više od 300 članova sa područja ove dvije općine.

– Ovaj Centar je jako važan svima nama, čestitam onima koji preferiraju dobru atmosferu i jako nam je važno da pružimo priliku i mjesto ugodnog druženja. Iskreno se radujem proslavi godišnjice Centra koji predstavlja primjer dobre prakse brige o osobama treće životne dobi. Mi ćemo nastaviti razvijati mrežu Centara za zdravo starenje. Najavljujem vam još jedan Centar do kraja godine koji će biti u konceptu rješenja obdaništa Razigrani dani, istakao je Ajnadžić.

Današnjem druženju prisustvovala je i predsjedavajuća Općinskog vijeća Centar Karolina Karačić.

– Danas sam došla ovdje da vam čestitam i iskažem poštovanje Općinskog vijeća jer pratimo vaš rad i podržavamo vas. Drago nam je da imamo jedan ovako uspješan Centar. Čestitam vam na godišnjici i želim puno dobrog zdravlja, kazala je Karačić.

Da podsjetimo, ovaj Centar za zdravo starenje je otvoren 4. septembra 2017. godine kada su načelnici općina Centar i Stari Grad dr. Nedžad Ajnadžić i Ibrahim Hadžibajrić zajedno sa Sejdefom Bašić-Ćatić, direktoricom Udruženja „Partnerstvo za javno zdravlje“, koje implementira pomenuti projekt, potpisali ugovor o partnerstvu. Općina Centar je ustupila svoj prostor površine 140 metara kvadratnih i finansirala njegovu obnovu i opremanje, za šta je iz budžeta izdvojila više od 120.000 KM. Na osnovu potpisanog ugovora, obaveza općina je da svake godine u budžetu obezbijede finansijska sredstva za rad ovog centra.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA