Nauka i Tehnologija
Najiščekivanija igra godine odgođena do daljnjega zbog koronavirusa Što se ljubitelja videoigara tiče, 2020. postala je još malo gora jer je zbog koronavirusa odgođena vjerojatno najiščekivanija igra godine, The Last of Us 2.

Što se ljubitelja videoigara tiče, 2020. postala je još malo gora jer je zbog koronavirusa odgođena vjerojatno najiščekivanija igra godine, The Last of Us 2.

Da stvar bude gora, igra koja se (nakon nekoliko odgađanja) trebala pojaviti 29. svibnja odgođena je do daljnjega.

Ovu vijest teško bismo mogli nazvati iznenađenjem jer bi, poslovno gledano, bilo suludo izbaciti blockbuster u periodu kada u jeku masovnih otkaza ljudi doslovno strahuju od toga kako će preživjeti.

"Logistički, globalna kriza spriječila nas je da igru lansiramo na način koji naši igrači zaslužuju", stoji u objavi Sonyja dok su tvorci igre, Naughty Dog, dodatno razjasnili odgodu napisavši: "Želimo se pobrinuti da svi imaju priliku igrati The Last of Us 2 u isto vrijeme i osigurati da učinimo sve u našoj mogućnosti da bismo održali najbolje iskustvo za sve. To znači odgodu do vremena kada ćemo razriješiti ove logističke probleme. Nadamo se da odgoda neće biti duga i čim budemo imali nove informacije, podijelit ćemo ih."

Kako bi barem malo oraspoložili fanove, objavili su seriju fotografija iz igre, koju očito nećemo igrati još dulje vrijeme.

Ujedno se radi i o svojevrsnoj najavi gejmerske 2020. jer pandemija sigurno neće utjecati na sve naslove, ali teško je povjerovati da sve ovo neće pomaknuti datume ambicioznijih AAA naslova.

Pitanje je i kako će se sve odraziti na izlazak novog PlayStationa, koji je u prodaju trebao krenuti krajem godine. U svakom slučaju, treba biti spreman na daleko siromašniji gejmerski period.

(Index.hr)

 

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.