15.5 C
Sarajevo
28.03.2024

Počeo najteži meč karijere: Oboljeli Mihajlović objavio potresno pismo, zahvalio i Pjaniću

Siniša Mihajlović je počeo najteži meč svoje karijere!

Nakon što je objavio da se mora povući jer mu je konstatirana leukemija, fudbalski svijet je ostao u šoku, a dva dana poslije konferencije Mihajlović je napisao i potresno pismo javnosti, a objavila ga je “Gazzeta delo Sport”.

Njegovo pismo prenosimo u cijelosti:

- OGLAS -

– Postoje trenuci u životu kada se borite protiv teškog protivnika, kada treba da prebrodite ili se suočite s problemom koji je kompliciran za rješavanje. Sada proživljavam takav trenutak, ali imam sreće jer znam da nisam sam. Otkrio sam da imam ogromnu podršku. U ovim danima primio sam more podrške, solidarnosti i pozitivne energije koje su mi dale nevjerovatnu snagu i obavezu i sigurnost da ću pobijediti u borbi protiv leukemije. Dobio sam hiljade poruka.
Uvjeravam vas da sam ih sve pročitao, jednu za drugom. Svaka je predstavljala milovanje za mene, zagrljaj i dodirnula je moje srce. Bili su teški dani i izvinjavam se ako nisam odgovorio i zahvalio svakome od vas.

Ja to radim ovdje, sada, zahvaljujući “Gazzetta dello Sportu” koji mi je ljubazno dao ovaj prostor na raspolaganje.

Hvala svim predsjednicima klubova u kojima sam igrao ili bio trener i onima za koje nikada nisam radio, ali su mi pokazali poštovanje i naklonost.

Zahvaljujući bivšim saigračima i protivnicima mojih fudbalskih godina, današnjim fudbalerima koje sam trenirao i onima koje nikada nisam vodio, ali podjednako su mi rekli “Forza Mister” (to je, između ostalih, napisao i Miralem Pjanić, op. a.).

Hvala navijačima “mojih” timova i onima s kojima sam se suočavao noseći drugi dres. Mnogi od onih koji su mi u prošlosti na terenu zviždali i izazivali me, ovoga puta su me ohrabrili i napisali “Non mollare, Siniša” (“Nema predaje, Siniša”).

Hvala svima u svijetu ne samo sportu nego i politici i zabavi, oni su mi bili bliski.

I zahvaljujući običnim ljudima koji nisu poznati: oni koji me poznaju, znaju da cijenim svakog čovjeka zbog toga kakav je, a ne zbog onoga čime se bavi. Od poruka šefova država (i dalje ne mogu da vjerujem), pisma koje sam primio od djeteta koje mi je nacrtalo osmijeh, svi ste bili važni…

Hvala, hvala, hvala.

Pomjerili ste me. Ponestalo mi je suza, sada sam spreman za borbu.

Vidimo se uskoro,

Siniša Mihajlović.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA