5 C
Sarajevo
27.04.2024

Pjanić: Mogao sam igrati za Francusku, ali na njihovu žalost BiH me kontaktirala

Pjanić je fudbal počeo igrati u Luksemburgu, odakle je s 14 godina preselio u Francusku, u tamošnji klub Metz. Uslijedio je prelazak u Olympique Lyon, a ostalo je svim ljubiteljima fudbala u BiH poznato.

“Mogao sam igrati za Francusku. Sportski gledano, to bi bilo najbolje uraditi. U 18. godini, kada sam igrao za Lyon njihov selektor me zvao. Bio je zainteresovan za mene, ali za njega je bilo loše što su me malo prije toga kontaktirali i BiH, a nošenje tog dresa je oduvijek bio moj san. To je bila najkomplikovanija opcija, ali još sa 17 godina sam čvrsto odlučio. U Brazilu 2014. godine smo po prvi put u našoj istoriji igrali na Svjetskom prvenstvu. To je bio izvor velikog ponosa”, kazao je Pjanić, prenose italijanski mediji.

Bh. fudbalera potom su upitali kako je igrati s Cristianom Ronaldom, jednim od najboljih fudbalera današnjice?

- OGLAS -

“Igrač uvijek mora biti fokusiran. Za igrača na najvišem nivou ključno je da bude mentalno jak. Primjer je Cristiano Ronaldo. Njegov nivo koncentracije je uvijek neuobičajen, i kada ide dobro i kada ide loše. On je toliko mentalno jak i siguran u sebe da uvijek ide prema naprijed”, istakao je Pjanić.

Sjajni bh. veznjak je tokom karijere igrao za Metz, Lyon, Romu i sada Juventus. Za “staru damu” je odigrao 135 takmičarskih utakmica i postigao 19 golova. U dresu reprezentacije BiH nastupio je 85 puta uz 13 pogodaka.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA