21.6 C
Sarajevo
16.04.2024

Separatisti priznali da se povlače iz dijelova Nagorno-Karabaha

Trupe separatističke oblasti Nagorno-Karabah povlače se sa određenih sektora fronta iz “taktičkih razloga”, saopštilo je danas bez dodatnih detalja predsjedništvo te samoproglašene republike koja je u sukobu sa Azerbejdžanom.

Portparol Predsjedništva Vahram Pogosijan na Facebooku je napisao da objavljuje “da bi se spriječile špekulacije” da “vojska iz određenih sektora fronta povlači vojnike iz taktičkih razloga da izbjegne nepotrebne gubitke i nanese što veću štetu suparniku”.

On je dodao da je uspjeh separatističkih snaga “opipljiv” na oba fronta, sjevernom i južnom i istakao da se “približava dan” kada će azerbejdžanska vojska početi da se povlači.

- OGLAS -

Iako nije rečeno odakle se povlače trupe Nagorno-Karabaha ni obim tih kretanja prvi put se iz te separatističke oblasti javlja da njihove snage napuštaju položaje od početka neprijateljstava 27. septembra.

Ovo obavještenje dato je pošto je azerbejdžansko ministarstvo odbrane saopštilo da su armenske snage “napustile vojne položaje” u okrugu Hardut.

Do sada su separatisti koje podržava Armenija demantovali sve azerbejdžanske objave o vojnim osvajanjima.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA