Nauka i Tehnologija
Studenti MIT-a grade kompletan kampus u Minecraftu kako bi ostali povezani i u samoizolaciji (VIDEO) Iako se zbog pandemije trenutno nalaze daleko od kampusa, neki studenti dosjetili su se kreativnog načina da ostanu povezani i kad su jedni od drugih udaljeni i hiljadama kilometara
# Agencija

Iako se zbog pandemije trenutno nalaze daleko od kampusa, neki studenti dosjetili su se kreativnog načina da ostanu povezani i kad su jedni od drugih udaljeni i hiljadama kilometara


Mnogi studenti slavnog sveučilišta Massachusetts Institute of Technology (MIT), baš poput njihove maskote dabra, poznati su po inženjerskim vještinama, na glasu kao marljivi radnici koji često rade do kasno u noć.

Iako je u strahu od širenja zaraze fakultet zatvorio svoja vrata, spavaonice kampusa zjape prazne, a predavanje se prate putem interneta, to nimalo nije omelo studente. Dapače, zatvoreni u svoje sobe udružili su se u virtualni projekt kojim su odlučili izgraditi vjernu repliku MIT-a u skali 1: 1, i to u Minecraftu.

'Budući da studenti MIT-a ionako često provode besane noći, svoje uobičajene navike iskoristili smo kako bismo sudjelovali u projektu poput ovog', objašnjava Shayna Ahteck, brucošica uključena u izgradnju virtualnog kampusa.

S pandemijom Covida-19 koja je studente raspršila širom svijeta, Minecraft - igra koja podsjeća na digitalni Lego - poslužila je kao kreativan ispušni ventil studentima koji ne mogu bez kampusa i svima pružio osjećaj sigurnosti.

'Ovo nam ne može sasvim zamijeniti osjećaj koji su na mene ostavili svi ti ljudi koje sam tamo upoznala, ali me barem podsjeća na vrijeme koje smo proveli zajedno', kaže Ahteck koja jedva čeka da se vrati u svoju studentsku sobu. A dotad, dobro će poslužiti i kampus u Minecraftu.

Video: 

 

(tportal.hr)

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.